fredag 16 april 2010

Inlämningsfrågor

1. En frame är bara en bildruta som bestämmer tiden för t ex en animation, medans en keyframe är det du använder för att lägga till en en ändring i det du har ritat.

2. Den koden gör att rutorna stannar upp. Utan en sådan kod i tex början av en film så börjar filmen bara spelas. Lägger du istället till stop så kommer filmen att vänta med att starta till du säger till den det i tex form av en button.

3. Instansnamn är det namn som man ger ett objekt för att sedan kunna styra det via kod. Vad objektet ska heta väljer man själv, men det ska helst vara logiskt. Instansnamnet lägger du till i propertiesrutan efter att du markerat objektet.

4. .fla är den fil som innehåller allt som du ser när du har flash öppet. Det är den filen du använder dig av när du skapar din animation samt gör förändringar. .swf är den fil som bara innehåller det som du ser i själva scenen i fla filen. Det är den som även används för publicering.

5. En shape tween använder man när man vill att ett objekt ska ändra form till en annan form. Shape tweenen gör då att det blir en snygg övergång.

6. Motion tween fungerar i princip likadant som en shape tween, men man använder det istället på tex symboler eller bilder.

7. Mask lagret används för att dölja eventuella objekt som har hamnat utanför scenen.

8. Syftet är för att bestämma vart på scenen som filmen ska visas det gör man genom att ställa in x- och y-värdet.

9. För att kunna bestämma vart vi vill att pop-up rutan ska placeras. Annars hade den kanske hamnat jättesnurrigt i förhållande till våra animationer och det hade inte varit bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

frida_gunner@hotmail.com